Предишна______________________Следваща

 

   

 

За по-тежките самоделни щанги е важно да бъдат добре балансирани, а това зависи от лоста, на който се закрепват дисковете. По-горе виждате вариант на разглобяем лост с накрайници.

 

   

 

Една изхвърлена от употреба велосипедна гума може да се превърне в перфектен ластик за фитнес. Ако разполагате с две, ще увеличите още повече възможностите и ще можете да изпълнявате повече и по-разнообразни упражнения. Ако имате здраво закрепени куки в стената и тавана, може да изпълнявате упражнения, за които иначе ще ви е нужен скрипец и други сложни и скъпи уреди.

 

   

 

Още докато правите първите стъпки, ще имате нужда от нещо, което да изпълнява функцията на лежанка. Упражненията могат да се правят и на пода, но се губи част от движението, което изтласква щангата /респ. гирите/ нагоре от лег, а има и други неудобства. Като начало може да поставите две табуретки една до друга и да ги покриете със сгънато одеало или нещо друго подобно. Това върши работа, когато тренирате с гирички или лека щанга. За по-големи тежести, може да не издържат табуретките. В края на краищата, това са все пак мебели. Ако разполагате с три подобни табуретки, може да правите лицеви опори върху тях. Една под двата крака, а на другите две се подпирате с ръце. На две табуретки може да правите и трицепсови набирания /кофички/, като си протегнете краката напред и се подпрете с длани върху табуретките.

 

   

 

Една пейка като тази върши работа за тренировка в домашни условия. В такъв случай вече трябва да си имате определен кът за тренировка или специална стаичка. Пейката може да бъде и с метална конструкция. Тя може да издържи и тренировки с по-тежка щанга, с по-тежки дъмбели.

 

   

 

Един добър заварчик може да ви направи хубава тренировъчна пейка /лежанка/ с подвижни плотове и други екстри. Няма да е с естетичния вид на фабричните, но ще върши работа. Всъщност, може да си потърсите и нещо втора употреба, което в повечето случаи излиза доста по-евтино от новите на магазина.

 

   

 

Добър заварчик може да ви направи пейка за коремни преси или римски стол.

 

   

 

В магазините се продават готови лостове за окачване на вратата. Те не са скъпи, но ако не ви се харчат пари за такъв лост, може да си импровизирате нещо подобно на това по-горе.

 

 

 

Предишна______________________Следвавща